Lămâi umplute

Astăzi , pregătim un desert dulce și aromat:  Lămâi umplute

Pentru această rețetă, avem nevoie de următoarele ingrediente;

9 lămâi
1 cană lapte
1 cană zahăr tos
1 cană smântână de frișcă
1 linguriță coajă rasă de lămâie
3 ouă
3 gălbenușuri

În prima fază se scobesc lămâile, se stoarce miezul și se dă pe răzătoare una dintre ele. La foc mic se amestecă laptele , smântâna și coaja de lămâie. În momentul când începe să bolborosească se dă deoparte. După ce se răcește compoziția , se strecoară prin sită.

Separat , se bat ouăle , gălbenușurile și zahărul , până se obține o compoziție groasă. Apoi, puțin câte putin se adaugă din compozita de lapte și se amestecă constant

Vasul se pune la bain-marie și se fierbe la foc mic până se îngroașă (însemnând circa 30-40 de minute). Când se răcește , se umplu lămâile. Se lasă la rece până a doua zi.

Ca recomandare , puteți adăuga frunze de mentă pentru decor.

Puteți, de asemena, să faceți două creme: jumătate ca cea de mai sus, iar în cealaltă să adăugați o linguriță de ciocolată rasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *