Lapte condensat de casă fără zahăr rafinat

 Timp de pregătire 5 min
 Timp de gătit 25 min
 

Pentru 300 ml
INGREDIENTE:
500 ml lapte integral gras
1 cană Zahăr trestie brută
1/4 linguriță praf de copt

Laptele condensat, cunoscut și sub denumirea de lapte condensat îndulcit este gătit pentru mult timp cu zahăr. În cazul coacerii  este folosit ca înlocuitor de ouă. Laptele condensat de casă nu numai că vă oferă dulceață, ci și glazura necesara pentru niste deserturi delicioase.

Apoi, trebuie să știți că   laptele condensat care se gaseste in magazine este făcut cu zahăr rafinat și conservanți si trebuie evitat in prepararea prajiturilor. Zaharul rafinat nu inseamna nimic mai mult decat calorii goale, o alimentatie nesanatosa. Mai mult, conservanții adăugati , il fac complet nesanatos.

Eu susțin mâncarea sănătoasă și coacerea sănătoasă. Deci, am decis să folosesc lapte condensat de casă pentru preparatele mele. Poți să faci cu ușurință lapte condensat acasă. Te voi învăța să faci rapid acest ingredient atat de important.

Pentru această rețetă de lapte condensat de casă, voi folosi lapte integral gras, zahar nerafinat din trestie de zahăr și un vârf de praf de copt. Atat.

Doar trei ingrediente și doar 30 de minute.

Să începem.

Pentru această rețetă, am folosit zahăr brut din trestie de zahăr. Dacă zahărul din trestie nu este disponibi, puteți utiliza zahăr brun, miere, sirop de arțar sau zahăr de nucă de cocos. Practic, avem nevoie de un îndulcitor care să caramelizeze. Prin urmare, stevia sau xilitolul nu vor funcționa pentru această rețetă. Avem nevoie de aproximativ 200 de grame de zahar.

Mod de preparare:

Luați o cratita. Adăugați lapte și zahăr din trestie de zahăr. Porniți fierberea laptelui si amestecati continuu. Amestecarea va împiedica lipirea laptelui în partea inferioară a vasului. După ce fierbe laptele, reduceți flacăra la foc mediu. Lăsați laptele să fiarbă la flacăra aceea scăzută timp de încă 20 de minute.

Continuați să amestecați . După 20 de minute, volumul laptelui va scădea la jumătate. Veți observa, de asemenea, că laptele se îngroasa. Opriți flacăra și lăsați compozitia să se răcească timp de 5 minute.

După 5 minute, adăugați o jumătate de linguriță de praf de copt. Veți observa o formare a bulelor. Nu va  face griji. Adăugarea de praf de copt va face amestecul mai cremos. Cu toate acestea, dacă nu doriți să adăugați, puteți săriți adăugarea de praf de copt.

Lăsați laptele condensat preparat să ajungă la temperatura camerei. Se toarnă într-un recipient de sticlă sterilizat și se depozitează în frigider. Rămâne bine protejat timp de trei luni.

După ce ați făcut laptele dvs. condensat, vă veți dori să faceți deserturile folosind acest ingredient.

Reteta video o puteti gasi mai jos:

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.