Cum să prepari ceapă caramelizată

Ingrediente:

O ceapă albă mare
O ceapă roșie mare
Sare
Piper
O linguriță de zahăr

 

Mod de preparare:

Le curățăm de coajă și le tăiem mărunt. Le punem într-o tigaie. Adăugăm 2-3 linguri de ulei. Presărăm puțin piper. puțină sare și o linguriță de zahăr. Opțional, putem adăugă și 2-3 linguri de apă în funcție de cât de cremoasă vreți să vă iasă această ceapă caramelizată. Lăsăm în jur de 7-8 minute la foc mic având grijă să amestecăm constant pentru a nu se lipi ceapa de tigaie. Luăm tigaia de pe foc, mai amestecăm un pic și mai punem la foc mic pentru încă 2 minute.
Se poate folosi imediat pentru mâncăruri sau se poate păstra în borcan la rece și folosi mai târziu.

Poftă bună!

Reteta video o gasiti mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *