Rețete vechi: cele mai gustoase sărățele

Azi am avut poftă de ceva sărat. La sugestia soției mele am preparat sărățele după o rețetă mai veche din caietul bunicii mele.

Ingrediente:

  • 500 grame de făină;
  • 100 grame de margarină;
  • 350 grame brânză telemea sau cașcaval;
  • 1 lingură rasă de bicarbonat;
  • 3 linguri de apă;
  • 1 ou;
  • 1 ou pentru uns;
  • Chimen.

Modalitatea de preparare:

Se frământă făina cu margarina.

Se adaugă apoi bicarbonatul stins, apoi apa, brânza, oul.

Se frământă bine.

Se întinde foaia potrivit de groasă.

Se taie în fâșii.

Se unge cu ou și se presară cu chimen sau cu cașcaval ras.

Se bagă la cuptor la foc potrivit timp de aproximativ 30-40 minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.