CE MĂ FAC? MĂ DOARE MĂSEAUA!

Durerile de dinți pot fi destul de păcătoase și insistente, însă înainte de a apela la cutia cu medicamente, încearcă următoarele remedii naturale:

CEAPA

Taie o ceapă în bucăți mici și folosește-le pentru a masa zonele dureroase. Proprietățile antibacteriene ale cepei contribuie la eliminarea germenilor din cavitatea bucală și reducerea durerii dentare.

USTUROIUL

Are proprietăți antibacteriene. În cazul în care te dor dinții, folosește puțin usturoi (o jumătate de căpățână peste care ai presărat sare și aplică-l în zona dureroasă). Acest remediu scade automat din intensitatea durerii.

APA SĂRATĂ

Într-un pahar cu apă adaugă o linguriță cu sare, amestecă bine, după care fă gargară cu băutură rezultată. Efectul analgezic al acesteia va dura între 20 și 40 de minute.

ULEIUL ESENȚIAL DE CUIȘOARE

Înmoaie un bețișor de curatat urechea în ulei esențial de cuișoare și freacă ușor dinții care te dor (remediul este eficient și în cazul durerii gingivale). Pe lângă faptul că diminuează durerea, luptă și împotrivă infecțiilor bacteriene.

Toate aceste remedii naturiste ameliorează durerile, în unele cazuri le pot chiar vindeca , dar nu înlocuiesc consultul medicului stomatolog. Cauzele pot fi mult mai complicate și netratate pot duce la pierderea dinților sau alte boli.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.