French toast (frigănele)

Dragi prieteni, bine v-am regăsit!

Vom pregăti împreună o noua rețetă simplă , și anume french toast sau cum spunem noi pe meleaguri autohtone, frigănele. Chiar dacă este o rețetă simplă, produsul final va fi unul extrem de delicios.

Ingrediente

  • 6 felii de pâine un pic mai groase
  • 2 ouă mari sau 3 ouă medii
  • 100 ml lapte gras
  • Iaurt (opțional)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 vârf de linguriță de sare
  • 50 g unt
  • ulei

Mod de preparare

Pentru început vom sparge ouăle într-un vas. Adaugăm sarea și amestecăm foarte bine ouăle cu sarea. Adaugăm și o linguriță rasa de scorțișoară. Adaugăm de asemenea laptele și amestecăm bine până când ingredientele se vor omogeniza. Aveți mare grija să se integreze în aceste amestec și scoartisoara foarte bine. Adaugăm lingurița de zahar. Putem adăuga și puțină esență de vanilie. Bineînțeles, amestecăm foarte bine toate ingredientele.

Într-o tigaie vom turna foarte puțin ulei, îl vom lăsa la foc mic până se va încinge, urmând apoi să adaugăm și untul. De ce folosim și ulei și unt? Pentru ca untul să nu se arda.

După ce s-a încins uleiul, adaugăm untul , așteptam că acesta să se topească. Luăm cate o felie de pâine și o trecem prin compoziția făcută anterior. Aveți mare grija să întoarceți pe ambele parti. Aveți grija să înmuiați și marginile de pâine și să scăpați de surplusul de compoziție.

Punem felia în tigaie, o lăsăm aproximativ 1 minut și o întoarcem și pe cealaltă parte. O lăsăm tot 1 minut. Dacă nu este rumenită, o mai putem întoarce de pe o parte pe alta până când capătă o crustă aurie.

Așa procedăm cu toate feliile de pâine.

Mare atenție! Feliile de pâine consumă destul de mult din uleiul și untul din tigaie, de aceea este necesară refacerea compoziției în tigaie.

Pot fi consumate așa sau cu diverse topinguri. Eu folosesc de obicei dulceață de gutui, o combinație minunată.

Poftă bună tuturor!

Reteta video o puteti vedea mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *