Cartofi hrănitori cu ciuperci la cuptor

O rețetă clasică nu este cu nimic mai prejos decât rețetele sofisticate, care au în vedere utilizarea a numeroase ingrediente. Azi vă propun o rețetă simplă, ușor de preparat și, cel mai important, foarte gustoasă.

Ingrediente:

  • 400 g ciuperci;
  • 500 g cartofi;
  • 3 căței de usturoi;
  • Pătrunjel;
  • Ulei;
  • Sare;
  • Piper.

Preparare:

  1. Ciupercile se curăță, se spală, se fierb 5 minute în apă clocotită cu sare și se lasă la scurs într-o strecurătoare; cartofii curățați se taie rondele și se prăjesc în ulei încins;
  2. Când sunt aproape rumeniți, se adaugă ciupercile și cățeii de usturoi pisați și se prăjesc împreună 10-15 minute; după ce s-au rumenit toate, se potrivește gustul de sare și piper și se presară pătrunjel tocat

Simplu, nu? Rezultatul o să surprindă; preparatul este sățios, se recomandă să fie servit cu o cantitate mică de pâine sau chiar fără.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *