Desert delicios și foarte răcoros (cu cirese si branza de vaci)

Vă propun azi un desert deosebit de apreciat, sănătos și pretabil pentru perioada foarte călduroasă pe care o traversăm.

Ingrediente:

  • 500 g cireșe fără sâmburi;
  • 100 g zahăr;
  • 200 g brânză de vaci cremoasă;
  • 1/2 linguriță mac;
  • 100 grame smântână groasă;
  • 1 ou întreg, plus 1 albuș;
  • 50 g zahăr pudră;
  • Frunze de mentă pentru decor.

Preparare:

  1. Se bate gălbenușul cu zahărul, se amestecă macul, brânza cremoasă și smântâna, care trebuie să fie foarte reci, și se lasă din nou la rece 30 de minute; cireșele se pun la macerat cu zahărul;
  2. Se bate albușul spumă tare, se adaugă treptat crema de brânză și se bat bine;
  3. Șe așează în cupe pentru servit, în straturi succesive de cireșe (și cu zeama lăsată de fructe) și spumă de brânză; se lasă la rece până în momentul servirii, garnisit cu frunze de mentă.

Preparatul reprezintă o combinație foarte interesantă între cireșe, brânză și smântână, constituind o alternativă foarte bună pentru un desert răcoritor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *