Pește rumenit și cartof aburit

Rețetele pescărești au farmecul lor. Utilizarea peștelui în bucătărie necesită însă abilități speciale în pregătirea acestuia și, mai ales, în combinarea cu diferite alte ingrediente. Astăzi vă propunem o astfel de rețetă, pește rumenit cu cartofi.

Ingrediente:

  • 4 bucăți biban, crap sau roșioară;
  • 2 sau 3 lămâi;
  • 1 kg cartofi;
  • Rozmarin;
  • Pătrunjel verde;
  • 2 linguri unt;
  • 2 linguri ulei;
  • Sare;
  • Piper.

Preparare:

  1. Se curăță peștele de intestine, de solzi, se usucă cu prosoape absorbante și se condimentează cu sare și piper, atât pe interior cât și pe exterior;
  2. Cartofii se fierb în coajă doar pe jumătate, se curăță și se taie felii; se unde un vas termorezistent cu unt, se așează cartofii, se condimentează cu sare, piper, puțin rozmarin, după gust;
  3. Peștii se crestează, se umplu cu felii de lămâie, se stropesc cu ulei și se așază peste cartofi; se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute la foc mic; se servesc presărați cu pătrunjel verde.

Astfel preparat, peștele capătă mult gust iar combinația cu cartofii asigură sațiabilitate preparatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *