Mâncare gustoasă cu linte mofturoasă

Lintea este, poate pe nedrept, neglijată; prezintă o valoare energetică ridicată, este sănătoasă și poate fi asociată cu multe alte ingrediente, așa cum este cazul și rețetei prezentate astăzi.

Ingrediente:

  • 300 g carne de porc;
  • 200 g mazăre;
  • 300 linte fiartă;
  • 1 morcov mare;
  • 50 ml suc de roșii;
  • 2 linguri pastă de roșii;
  • 1 ceapă potrivită;
  • Pătrunjel verde;
  • 2-3 linguri ulei;
  • Sare;
  • Piper.

Preparare:

  1. Se taie ceapa mărunt și morcovul felii; se călesc împreună în uleiul bine încins până se înmoaie; se adaugă carnea porționată, puțină sare și se lasă să fiarbă înnăbușit aproximativ 10 minute;
  2. Se adaugă lintea fiartă, mazărea, se acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până când carnea, mazărea și morcovul sunt bine pătrunse;
  3. Se adaugă pasta de roșii diluată cu sucul de roșii, pătrunjelul tocat mărunt, se potrivește gustul de sare și piper și se lasă să mai fiarbă 5-6 minute; se servește caldă.

Se recomandă ca mâncarea de linte, la fel ca orice leguminoasă, să fie servită la prânz. Prezintă o sațiabilitate deosebită și un gust apreciat de către consumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *