Găluște cu caise

Mai puțin populare decât găluștele cu prune din Ardeal, aceste găluște cu caise sunt cel puțin la fel de gustoase. Așadar, încântă-i pe cei dragi cu un desert gustos, făcut cu caise zemoase și tavălit prin zahăr și scorțișoară.

Timp de preparare: 60 minute.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g de ricotta;
  • 1 ou;
  • 45 grame de mălai;
  • 3 linguri de pesmet;
  • 1/3 cană Făină Raftul Bunicii;
  • 1 lingură zahăr;
  • 1/4 linguriță de sare.

Pentru umplutură:

  • 8 caise mici;
  • 8 cuburi de zahăr.

Pentru decor:

  • 20 g unt;
  • 60 g pesmet;
  • 1 lingură zahăr;
  • un praf de scorțișoară;
  • zahăr pudră.

Mod de preparare:

Ia un vas încăpător și amestecă în el toate ingredientele pentru aluat, folosind o furculiță. Dă amestecul la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

Între timp, cât aluatul e la rece, spălă caisele și usucă-le bine cu șervețele de hârtie. Taie-le pe jumătate și scoate sâmburii, după care pune câte un cub de zahăr în locul acestora și lipește jumătățile la loc. Zahărul se va topi și împreună cu zeama de la fructe se va transforma într-un sirop dulceag și aromat.

După ce scoți aluatul de la rece, întinde-l pe masa de lucru acoperită cu făină și împarte-l în 8 bucăți. Folosește podul palmei pentru a întinde bine fiecare bilă de aluat, apoi așază deasupra câte o caisă și învelește-o în aluat. Dacă aluatul nu se lipește suficient de bine încât să acopere complet caisa, umezește-ți ușor degetele și încearcă din nou.

Pune o oală cu apă și sare la fiert, și după ce dă în clocot, fierbe cele 8 găluște timp de un sfert de oră, la foc mic. În acest timp, vei prepara amestecul prin care vei tăvăli găluștele rând pe rând. Pune toate ingredientele pentru decor într-o farfurie adâncă și folosește degetele pentru a uniformiza – va căpăta un aspect de crumble fin când este gata. Scoate găluștele din apa în care s-au fiert și tăvălește-le prin acest amestec.

Dacă cei de acasă nu au răbdare, puteți servi găluștele cu caise imediat ce sunt gata, însă la fel de bune sunt și după ce se răcesc. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *