Supă de pui cu tăiței de casă

Îți amintești de timpurile când bunica ne aștepta cu o supă din pui care să fie fierbinte și mai ales proaspăt preparată? Azi poți să prepari pentru familie sau musafiri o supă de pui care să fie delicioasă, sățioasă și cât mai ușor de făcut.

Resursa de timp necesată este de 1 oră și 30 de minute.

Ingredientele necesare sunt:

 • 100 g făină;
 • 4 litri de apă;
 • 4 morcovi;
 • 3 cepe;
 • 1 pui;
 • 1 țelină;
 • 1 rădăcină pătrunjel;
 • 1 rădăcină păstârnac;
 • 1 ardei gras;
 • 1 ou;
 • sare.

Modalitatea de preparare:

Se tranșează puiul cu multă grijă, se pregătește o oală cât mai încăpătoare cu 4 litri de apă și se pune puiul la fiert. Se menține supa la un foc mic și trebuie multă grijă pentru îndepărtarea spumei ce apăre pe parcurs utilizând o lingură. În acest timp, se pot spăla și curăța legumele, pentru a fi pregătite.

Puiul fierbe în aproximativ o oră, în acest timp pot fi adăugate legumele întregi. Se mai lasă supa la fiert pentru aproximativ 20 de minute, până când legumele se vor înmuia foarte bine.

Obținerea tăițeilor: se pune într-un bol destul de încăpător oul, făina și un praf de sare. Se amestecă totul foarte bine, până se obține un aluat cu o constituție omogenă și fărâmicioasă. Se presară o cantitate mică de făină pe blatul de lucru, se frământă încet, timp de câteva minute. Odată căpătată o textură ușor elastică, se învelește într-o folie alimentară și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.

Aluatul este gata, utilizând un sucitor, apoi întinde foarte bine foaia pe blatul de lucru. Se rulează foaia cu multă grijă, până la capăt; utilizând un cuțit, se taie ruloul de aluat în fâșii și se poate vedea cum se înșiră tăițeii.  Odată terminat de tăiat tot aluatul, lasă tăițeii obținuți la uscat aproximativ 10 minute.

Sigur sunt gata legumele din supă, așa că este timpul să le scoți împreună cu puiul și să le lași deoparte, să-și tragă sufletul. Supa rămasă în oală trebuie să o treci printr-o strecurătoare, pentru obține o zeamă curată și clară.  Pune din nou supa la fiert și adaugă tăițeii, având grijă să mai stea câteva minute la fiert, la foc mediu.

Cât timp tăițeii se fierb, dezosează puiul și taie-l în cubulețe sau rupe-l în fășii, după cum îți place. Legumele fierte le poți mărunți și adăuga în supă ori le poți păstra pentru un alt preparat.

Adaugă puiul și legumele în supă, condimentează cu puțină sare, apoi amestecă totul foarte bine. La final, după ce oprești focul, adaugă pătrunjel tocat din abundență și acoperă oala cu un capac pentru ca toate aromele să se întrepătrundă și să-ți încânte simțurile.

Cheamă-i pe cei dragi la masă și bucurați-vă de o supă de pui cu tăiței sănătoasă și gustoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *