Un preparat simplu dar care face diferența: mujdeiul de usturoi

Prepararea mujdeiului de usturoi a reprezentat dintotdeauna o provocare. Există mai multe modalități de realizare a unui mujdei de usturoi reușit. În cele ce urmează vă propunem o rețetă consacrată în conceperea unui mujdei care să impresioneze.

Timpul de preparare: 10 minute;

Ingrediente necesare:

  • 40 g usturoi;
  • 20 g ulei;
  • 4-5 g sare;
  • 100 ml apă minerală carbogazoasă.

Modalitatea de preparare:Într-un bol se pune usturoiul dat prin presă și se freacă cu sarea grunjoasă. Se freacă în jur de 5 minute, după care se adaugă și uleiul în 3-4 etape. Eu folosesc presa de usturoi Zokura.

Dupa încorporarea uleiului se adauă apa minerala. Pentru un efect sporit se adaugă apa minerală astfel: jumatate din cantitate se adaugă imediat când fac mujdeiul și jumătate chiar înainte de servire. În mod opțional se pot adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie sau de oțet.

În acest mod se poate obține un mujdei care să poată fi savurat cu mult succes alături de diferite preparate: cartofi prăjiți, pește prăjit, carne de pui prăjită sau friptă, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *