Cum se folosește corect scobitoarea?

Scobitorile reprezintă o invenție utilă din mai multe motive. Pot fi ustensile pentru aperitive de dimensiuni mici, dar ne ajută și pentru a îndepărta resturile de mâncare dintre dinți.

Sunt convins că de fiecare data când ai intrat într-un restaurant, ai găsit pe masă aceste scobitori. Este însă politicos să ne scobim în dinți în public? Daca ești acasă, nu ai această problemă, dar parcă în public este altceva.

Așadar, care sunt regulile folosirii scobitorilor la restaurant?

În priml rând, scobitorile ar trebui folosite discret într-un loc privat, cum ar fi la toaletă, nu la masă, în fața tuturor. Putem să ne scobim în dinți și în mașină. Condiția? Să fie propria mașină 🙂

Dacă ești o persoană care apelează des la scobitori, poți tine câteva în propria geantă. Totuși, în restaurante probabil că vei găși scobitori ambalate individual pentru siguranță și igienă.

Dacă este neapărat nevoie sau toaletă nu este disponibilă, poți folosi o scobitoare la masă. După ce ai folosit scobitoarea, rupe-o în două și arunc-o. Chiar dacă pare un mod de utilizare corect, evită acoperirea gurii cu mâna cealaltă în timp ce folosești scobitoarea. Odată ce ai eliminat cu succes bucățile de mâncare dintre dinți, pune-le subtil într-un șervețel.

În situație în care ai servit un aperitiv care era fixat pe o scobitoare, nu refolosi niciodată aceeași scobitoare pentru a lua alt aperitiv de pe platou. În mod logic, nu este igienic pentru cei de la aceeași masă cu tine.

Un sfat extrem de important este acela că scobitorile nu ar trebui folosite absolut tot timpul. Cu cât este mai mare frecvența utilizării scobitorilor, cu atât crește și riscul deteriorării gingiilor. Nu abuza de acest instrument ingenios.

În concluzie, dacă ne scobim în dinți la locul și momentul potrivit, vom reuși să ne păstrăm igiena dentară și imaginea in fata celorlalti.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.