Salata cu ton și ou- rețetă simplificată

Salatele sunt binevenite în sezonul estival. Ușor de digerat , asigură nutrienții necesari organismului (minerale, vitamine, proteine), iar atunci când conțin carne de pește sau ouă, salatele asigură un surplus energetic foarte important pentru o zi de lucru.
Timpul de prepare: 30 minute.
Ingredientele necesare:
- 3 rosii, feliate;
- 1 salată verde mică;
- 1 castravete, tăiat rondele;
- 2 cepe, tocate mărunt;
- 1 cățel de usturoi, tăiat rondele;
- 2 ouă, taiate rondele;
- 1 conservă mare de ton;
- 1/4 cească de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt;
- 1/4 cească ulei de măsline;
- 1/4 cească suc de lămâie:
- 1/4 ceasca frunze proaspete de mentă;
- sare și piper.
Modalitatea de preparare:
Într-un castron mare de salată, se amestecă salata tăiată cu roșiile, castravetele, ceapa, tonul și ouale. Într-un alt castron, se amestecă usturoiul, pătrunjelul, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea, piperul și menta. Sosul astfel obținut se toarnă peste compoziția din castronul mare și se amestecă. Se lasă 15 minute la rece.

Salata cu ton și ou este una dintre cele mai apreciate vara, atunci când temperaturile devin caniculare dar și în cazul anumitor diete, pentru reducerea greutății sau în cazul unor afecțiuni medicale.