Ouă umplute- ne amintim cu drag de copilărie.

Cine nu-și amintește de ouăle umplute? Nu te mai săturai de ele. Nu puteam uita nici atenționările mamei sau ale bunicii ”nu mânca prea multe că ți se apleacă!” 🙂 Vă reamintesc rețeta copilăriei:

Timp de preparare: 30 minute.

Ingrediente necesare:

  • 8 ouă;
  • 2 linguri pateu de ficat;
  • 1 linguriță de muștar;
  • 1 lingură de ulei;
  • Pătrunjel verde
  • Sare;
  • Piper.

Modalitatea de preparare:

Ouăle se fierb să fie tari (10 min). Le curățăm și le tăiem în jumătate. Scoatem galbenușurile și le frecăm cu muștarul, pateul de ficat și lingurița de ulei, până se omogenizează. Tocăm pătrunjelul și îl adăugăm în compoziție, amestecăm. Umplem albușurile cu amestecul obținut și se ornează cu frunze de pătrunjel.

V-ați amintit gustul? Gastronomia este și modalitate de a accesa din nou trecutul, bucuria reîntâlnirii cu rețetele copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *