Salam dietetic – rețetă ideală pentru cardiaci

Poate prea puțin cunoscută , aceasta rețetă este una foarte simplă, foarte gustoasă și indicată pentru persoanele cu afecțiuni cardiace.

Bucătarul Trăsnit vă va prezenta de-a lungul timpului, diverse rețete pentru persoane cu diferite afectiuni. Astăzi, așa cum spuneam, vă prezint o rețetă benefică pentru persoanele cu afecțiuni cardiace.

INGREDIENTE

  • 300 g carne slabă
  • 50 g orez
  • 2 albușuri
  • usturoi
  • cimbru
  • piper

MOD DE PREPARARE

Trecem carnea de două ori prin mașina de tocat. Orezul fiert îl amestecăm cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul și puțin piper. Adagam apoi albușurile, rulăm apoi totul într-un tifon umed care se înnoadă la capete și punem la fiert într-un vas la aburi sau în foarte putină apă.


Să facem acum o analiză a ingredientelor acestei rețete de salam dietetic

Albuș de ou

Avantaje: Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă bună de proteine, riboflavină și seleniu. Albușul de ou conține aproximativ 90% apă și este considerat partea ”light…

Cimbru


Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamină, magneziu și zinc….

Orez alb, fiert


Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie….

Piper negru


Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu….

Usturoi


Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacterian.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.