Cartofi cu umplutură de brocolli- o rețetă de încercat în week-end

Brocolli este un ingredient intrat relativ recent în bucătăria românească , luându-i ceva timp să fie înteles din perspectivă gastronomică. vă propun astazi o combinație între două ingrediente: unul consacrat- cartoful și altul, cel puțin interesant- brocolli.

Gradul de complexitate este unul mediu.

Timpul necesar preparării rețetei este de 50 minute.

Ingrediente necesare:

  • 8 cartofi mari;
  • 500 g broccoli;
  • 150 g brânză de vaci dulce;
  • 1 ou;
  • 100 g lapte;
  • 1 legătură de mărar;
  • Sare și piper.

Modalitatea de preparare:

Spălăm cartofii, îi curățăm și îi punem la fiert pentru 15 minute. Într-un alt vas fierbem broccoli în apă cu sare. Când broccoli este fiert, se scurge, se adaugă laptele și se pasează. Se lasă la racit, se adaugă brânza, oul și mărarul tocat, se condimentează și se amestecă până se obține o pastă omogenă. Cartofii se taie în jumătăți, se scobesc în interior și se umplu cu amestecul de broccoli. Așezăm cartofii într-un vas termorezistent uns cu ulei și se bagă la cuptor pentru 25 de minute.

Cu siguranță că rezultatul o să va surprindă și demonstrează faptul că nicio combinație nu este imposibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *