Salata de boeuf… o provocare în bucătărie

Apreciată, dar destul de complexă ca mod de preparare, salata de boeuf se poate pregăti fără emoții, dacă respectați cu strictețe următoarea rețetă.

Gradul de complexitate este mediu.

Timpul necesar este de 1-1/2 oră.

Ingrediente necesare:

  • 1 piept de pui mare;
  • 500 g cartofi (4 cartofi medii);
  • 2 morcovi;
  • 1 țelină mică;
  • 250 g mazăre crudă sau conservată;
  • 2 castraveți murați;
  • 2-3 ardei murați;
  • Maioneza din 2 ouă crude și 2 galbenușuri de ouă fierte;
  • Sare, piper, după gust;
  • Ardei murat, măsline și pătrunjel pentru ornat.

Modalitatea de preparare:

Se fierb cartofii, se curăță de coajă, se lasă să se răcească și se taie cubulețe. Morcovul, și țelina se fierb în apa cu sare și după răcire, se taie cuburi. Mazărea crudă se fierbe la foc iute și se spală cu multă apă rece. Castraveții și ardeii murați se taie cuburi foarte mici. Pieptul de pui fiert și răcit se șuvițează în bucățele mici. Se pune totul într-un castron mare și se amestecă cu sarea, piperul și jumătate din maioneză până se omogenizează.

Se pune totul pe un platou, se dă forma dorită, se acoperă cu restul de maioneză și nivelăm cu un cuțit. Se decorează cu albușul de la ouăle fierte, bucatele de măsline, ardei murați, pătrunjel.

Cu puțină grijă și atenție, se obține o salată de boeuf perfectă. Totul ține de priceperea bucătarului de combina ingredientele, dar și de calitatea acestora din urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *