Pâine în stil ”New York”…ceva deosebit

Deși sună foarte pompos, acest tip de pâine poate să fie preparat și de un copil de 6 ani. Este o pâine foarte buna care utilizează ingredientele clasice pentru un astfel de preparat.

Gradul de complexitate al preparatului este unul redus.

Durata de preparare…o veșnicie 😛 (o să vedeți de ce);

Ingredientele necesare: apă, făina, drojdie, sare; mai este nevoie de un castron și un ceaun cu capac.

Modalitatea de preparare:

Se pun 3 căni de făină albă obișnuită, urmate de un sfert de linguriță drojdie uscată (instant). Adăugăm o linguriță și un sfert de sare. Se amestecă cele trei ingrediente până ce sarea și drojdia se împrăștie în toată făina. La sfârșit se adaugă o cană și jumătate de apă, ridicăm mânecile și începe distracția. Cu mâna (curată 🙂 ) amestecăm până ce conținutul se omogenizează și devine coca. STOP, gata, am terminat!
Se acoperă castronul și se lasă în cameră la căldură.

După 12-18 ore de așteptare și mâncat, mămăligă coca este gata de băgat la cuptor.
Se așează pe o masă tapetată cu făină și se turtește ușor cu mâinile. Apucăm de câte o margine și o împăturim ca pe un plic. O acoperim cu un prosop și o mai lăsăm 10 minute.
Încălzim cuptorul și ceaunul la 260 grade Celsius (500 Fahrenheit), presărăm aluatul cu cereale și îl trântim în ceaunul încins, punem capacul și coacem pentru 30 minute. După cele 30 minute ridicăm capacul și o mai lăsăm pentru încă 15-20 minute la rumenit fără capac.
Scoatem ceaunul din cuptor cu grijă să nu ne ardem. Lăsăm pâinea la răcit pe masă pentru 20 minute și este gata de servire.

Deși durează mult, vă asigur că acest tip de pâine merită încercat. Aștept opiniile dvs.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.