Supă de mere

Dragi bucatarasi trăsniți, continuăm seria rețetelor foarte simplu de preparat, ideale în regimurile alimentare pentru combaterea diverselor afecțiuni.

Astăzi, pregatim împreună supă de mere, un fel de mâncare indicat în special celor cu afecțiuni cardiace.

INGREDIENTE:

  • 1 litru apă
  • 4 mere mijlocii
  • o linguriță faină
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri iaurt
  • o linguriță zahăr

MOD DE PREPARARE:

Se curăță merele de coajă și sâmburi, se taie în patru și se fierb în apa cu zahăr. După ce au fiert, se pasează, se adăugă faina, laptele și iaurtul și se mai dă un clocot. Asta este tot. Ați văzut ce simplu este?

Făina albă de grâu are un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. De asemenea, iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majoritatea problemelor digestive generale, ale sistemului imunitar, pentru candidoză și cistită. Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. Merele, la randul lor, reprezinta o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluanți. Zaharul tos are un conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu.

Ati vazut dragi prieteni ce simplu este de preparat. Incercati si voi si spuneti-mi cum v-a iesit!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.