Brioșe din fasole

Dragi bucătărași trăsniți, ce părere aveți de niste brioșe? Și nu, nu mă refer la clasicele brioșe, ci la unele speciale: brioșe din fasole. Da, ați auzit bine. Sunt extrem de gustoase și relativ simplu de pregătit. Hai să încercam împreună!

Găsiți mai jos ingredientele și modul de preparare

INGREDIENTE:

  • 300 g fasole
  • 2 frunze de dafin
  • un ou
  • 2 linguri de faină de secară
  • 50 g parmezan ras
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de mărar tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper
  • ulei sau unt pentru uns tava de brioșe

MOD DE PREPARARE:

Pentru început fierbem fasolea în apă cu sare în care adaugăm frunzele de dafin. După aceea strecurăm și lăsăm la răcit.

Curățam ceapa verde, o spălam și o tocăm mărunt, apoi trecem la următorul pas.

Boabele de fasole, oul, faina de secară , parmezanul ras , uleiul de măsline, sarea și piperul (acestea din urma în funcție de gustul fiecăruia) le punem în vasul robotului de bucătărie unde le mixam până obținem o pastă omogenă. La final adaugăm ceapa verde și mărarul.

Compoziția pe care am obținut-o, o punem în forme de brioșe și se coace la cuptor, la foc potrivit, în jur de 30 de minute.

Ca o recomandare, brioșele de fasole se servesc fierbinți, alături de un pahar de sana sau iaurt.

Poftă buna!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.