Brioșe din fasole
Dragi bucătărași trăsniți, ce părere aveți de niste brioșe? Și nu, nu mă refer la clasicele brioșe, ci la unele speciale: brioșe din fasole. Da, ați auzit bine. Sunt extrem de gustoase și relativ simplu de pregătit. Hai să încercam împreună!
Găsiți mai jos ingredientele și modul de preparare
INGREDIENTE:
- 300 g fasole
- 2 frunze de dafin
- un ou
- 2 linguri de faină de secară
- 50 g parmezan ras
- o legătură de ceapă verde
- o legătură de mărar tocat
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare, piper
- ulei sau unt pentru uns tava de brioșe
MOD DE PREPARARE:
Pentru început fierbem fasolea în apă cu sare în care adaugăm frunzele de dafin. După aceea strecurăm și lăsăm la răcit.
Curățam ceapa verde, o spălam și o tocăm mărunt, apoi trecem la următorul pas.
Boabele de fasole, oul, faina de secară , parmezanul ras , uleiul de măsline, sarea și piperul (acestea din urma în funcție de gustul fiecăruia) le punem în vasul robotului de bucătărie unde le mixam până obținem o pastă omogenă. La final adaugăm ceapa verde și mărarul.
Compoziția pe care am obținut-o, o punem în forme de brioșe și se coace la cuptor, la foc potrivit, în jur de 30 de minute.
Ca o recomandare, brioșele de fasole se servesc fierbinți, alături de un pahar de sana sau iaurt.
Poftă buna!