Brioșe din fasole

Dragi bucătărași trăsniți, ce părere aveți de niste brioșe? Și nu, nu mă refer la clasicele brioșe, ci la unele speciale: brioșe din fasole. Da, ați auzit bine. Sunt extrem de gustoase și relativ simplu de pregătit. Hai să încercam împreună!

Găsiți mai jos ingredientele și modul de preparare

INGREDIENTE:

  • 300 g fasole
  • 2 frunze de dafin
  • un ou
  • 2 linguri de faină de secară
  • 50 g parmezan ras
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de mărar tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper
  • ulei sau unt pentru uns tava de brioșe

MOD DE PREPARARE:

Pentru început fierbem fasolea în apă cu sare în care adaugăm frunzele de dafin. După aceea strecurăm și lăsăm la răcit.

Curățam ceapa verde, o spălam și o tocăm mărunt, apoi trecem la următorul pas.

Boabele de fasole, oul, faina de secară , parmezanul ras , uleiul de măsline, sarea și piperul (acestea din urma în funcție de gustul fiecăruia) le punem în vasul robotului de bucătărie unde le mixam până obținem o pastă omogenă. La final adaugăm ceapa verde și mărarul.

Compoziția pe care am obținut-o, o punem în forme de brioșe și se coace la cuptor, la foc potrivit, în jur de 30 de minute.

Ca o recomandare, brioșele de fasole se servesc fierbinți, alături de un pahar de sana sau iaurt.

Poftă buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *