O rețetă ”amuzantă”- chifteluțe leneșe cu mozarella

…sau așa cum li se mai spune- ”chifteluțe mozzate” .Este o rețetă din bucătăria italiană, este simplă si rapida.

Ingrediente utilizate:

  • 250 gr carne tocată de vită (poate să fie și mixtă vită/porc);
  • 2 fileuri de anșoa în ulei;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 lingură pastă de roșii;
  • 1/4 linguriță oregano uscat;
  • puțină coajă rasă de lămâie bio;
  • 100 gr mozzarella;
  • 2-3 frunze de busuioc sau pătrunjel;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • puțin ulei picant.

Modalitatea de preparare:

  1. Se rup bucăți de carne de mărimea unei alune de pădure cu coaja; se strâng în pumn ca să stea lipită. Apoi rapid rulați între palme să o neteziți, ca o bilă;
  2. Într-o tigaie largă se încinge uleiul, se adaugă anșoa tocate și apoi chifteluțele. Se presară cu mult piper negru râșnit. Se lasă 1 minut fără să amestecați să se rumenească pe prima parte, apoi puteți începe să amestecați să se facă pe toate parțile. Țineți focul mai mare, astfel încât să auziți uleiul că sfârâie, să nu apuce carnea să-și lase sucul și să se înăbușe;
  3. Când chifteluțele și-au schimbat culoarea peste tot (nu trebuie să fie rumene, nu trebuie încă să fie făcute total înăuntru, doar să nu se mai vadă carne crudă) trageți-le pe marginea tigăii și în centru adăugați usturoiul strivit. Amestecați rapid, 30 secunde apoi adăugați pasta de roșii. Amestecați și prajiți-o și pe ea 1 minut;
  4. Adăugați 50 ml apă și oregano și amestecati acum totul, inclusiv chiftelele. Puneți capacul pe tigaie și fierbeți 2 minute, până aveți un sos legat. Adaugați coaja de lămâie (cât treceți de 4-5 ori cu lămâia pe răzătoarea mică) și gustați sosul de sare;
  5. Turnați conținutul tigăii într-un vas termorezistent de aprox 18-20 cm diametru. Puneți bucăți de mozzarella printre chiftelute, pe toată suprafața vasului. Presărați puțin pătrunjel sau busuioc tocat.
  6. Dați vasul la cuptorul preîncalzit la 200C. Mutați imediat pe programul grill (caldură să vină de sus; 200C) și lăsați doar până brânza e topită și conținutul vasului bolborosește pe margini (cca 5 minute).
  7. Scoateți vasul din cuptor și picurați ulei picant peste chifteluțe (cam 1 linguriță am pus). Serviți cu pâine prăjită frecată ușor cu usturoi și presărată cu un pic de parmezam răzuit.
Chiftele de pui in sos de rosii cu mozzarella

Aceste chifteluțe leneșe și „mozzate” sunt pline de savoare. Aștept impresiile la rubrica de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *