Curry simplu de ciuperci

Dragi bucatarasi trasniti, așa cum v-am promis, voi continua prezentarea rețetelor internaționale cu un exemplu din bucătăria indiană- curry de ciuperci.
Ingrediente utilizate:
- 500 gr ciuperci champignon;
- 2 căței mari de usturoi;
- 1/4 linguriță de turmeric;
- 1/4 linguriță de condiment tip garam masala;
- 150 ml iaurt (sau sana, kefir);
- 2-3 fire pătrunjel;
- sare, piper negru
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
- Ciupercile se curăță de piciorușe. Pălăriile se șterg cu un șervețel umed și apoi se feliază;
- într-o tigaie largă se picură puțin ulei și se sotează feliile de ciuperci la foc mediu spre mare. Se presară cu sare și piper negru. Durează cam 2 minute până sunt gata;
Ciupercile se vor sota in ture, fără a le înghesui prea tare, astfel se vor rumeni. Dacă le înghesuiți vor lăsa rapid multă apă și mai mult se vor înăbuși. Picurați puțin ulei la fiecare tură.
Scoateți ciupercile într-o farfurie adâncă pe măsură ce sunt gata. - Când ați terminat de sotat toate ciupercile, în tigaie puneți uleiul care v-a ramas și adăugați usturoiul strivit. Sotati scurt, 30 secunde, până miroase plăcut. Adăugați turmericul si condimentul de garam masala și amestecați doar până se dizolvă în ulei;
- Puneți toate ciupercile înapoi în tigaie, cu tot cu sucul pe care l-au lăsat. Aduceți la fierbere și adăugați pătrunjelul tocat fin. Dacă e mult suc lăsat de ciuperci, puteți lăsa să dea câteva clocote, dacă nu prea e lichid luați imediat tigaia de pe foc;
- Lăsați să se potolească conținutul tigăii, cam 2-3 minute, apoi adăugați iaurtul și amestecați bine;
- Serviți cald. E bun cu mămăliguță sau orez.

Mare atenție la reacțiile celor care servesc acest preparat.
Se poate servi alaturi de o garnitura, cum ar fi mamaliguta sau orez.