Dragi bucatarasi trasniti, așa cum v-am promis, voi continua prezentarea rețetelor internaționale cu un exemplu din bucătăria indiană- curry de ciuperci.

Ingrediente utilizate:

  • 500 gr ciuperci champignon;
  • 2 căței mari de usturoi;
  • 1/4 linguriță de turmeric;
  • 1/4 linguriță de condiment tip garam masala;
  • 150 ml iaurt (sau sana, kefir);
  • 2-3 fire pătrunjel;
  • sare, piper negru
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se curăță de piciorușe. Pălăriile se șterg cu un șervețel umed și apoi se feliază;
  2. într-o tigaie largă se picură puțin ulei și se sotează feliile de ciuperci la foc mediu spre mare. Se presară cu sare și piper negru. Durează cam 2 minute până sunt gata;
    Ciupercile se vor sota in ture, fără a le înghesui prea tare, astfel se vor rumeni. Dacă le înghesuiți vor lăsa rapid multă apă și mai mult se vor înăbuși. Picurați puțin ulei la fiecare tură.
    Scoateți ciupercile într-o farfurie adâncă pe măsură ce sunt gata.
  3. Când ați terminat de sotat toate ciupercile, în tigaie puneți uleiul care v-a ramas și adăugați usturoiul strivit. Sotati scurt, 30 secunde, până miroase plăcut. Adăugați turmericul si condimentul de garam masala și amestecați doar până se dizolvă în ulei;
  4. Puneți toate ciupercile înapoi în tigaie, cu tot cu sucul pe care l-au lăsat. Aduceți la fierbere și adăugați pătrunjelul tocat fin. Dacă e mult suc lăsat de ciuperci, puteți lăsa să dea câteva clocote, dacă nu prea e lichid luați imediat tigaia de pe foc;
  5. Lăsați să se potolească conținutul tigăii, cam 2-3 minute, apoi adăugați iaurtul și amestecați bine;
  6. Serviți cald. E bun cu mămăliguță sau orez.

Mare atenție la reacțiile celor care servesc acest preparat.

Se poate servi alaturi de o garnitura, cum ar fi mamaliguta sau orez.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.