Dovlecei la cuptor cu verdețuri și pinoli

Dragi bucatarasi trasniti, pentru astazi va propun o reteta simpla si gustoasa cu ingrediente la indemana oricui. Este vorba despre dovlecei la cuptor cu verdețuri și pinoli
Ingrediente utilizate:
- 2 dovlecei mici;
- 3 căței usturoi;
- 15 gr pinoli;
- 10 frunze busuioc;
- 5 frunze mentă;
- 2 fire mărar;
- 1 linguriță oțet de vin alb sau de cidru;
- sare, piper negru;
- 2-3 linguri ulei de măsline;
- iaurt grecesc pentru servire.
Modalitatea de preparare:
- Se aleg dovlecei mici fiindcă aceștia sunt cei mai buni pentru a-i pregăti pe grătar sau la cuptor. Au coaja subțire, nici nu trebuie curățată și semințe mici. Se taie rondele undeva între 0.5 -1 cm. Se presară cu sare și se stropesc cu 1 lingură ulei. Se amestecă și se așează într-un singur strat în tavă de copt tapetată cu hârtie de copt;
- Se coc dovleceii la 220C timp de 15 – 20 minute, până sunt rumeni. Dacă se rumenesc inegal deasupra și dedesubt îi puteți întoarce după 10 minute;
- Într-o tigaie largă se adaugă 1-2 linguri ulei și se prăjesc pinoli doar până se rumenesc ușor pe alocuri. Se adaugă și se căleste usturoiul strivit doar 30 secunde, până miroase placut;
- Se adaugă dovleceii copți și se amestecă să se acopere de uleiul aromat. Se adaugă oțetul;
- Se trage tigaia de pe foc și se adaugă verdețurile tocate. Se amestecă bine. Se gustă de sare și se râșnește piper negru;
- Se servește călduț sau la temperatura camerei cu 1-2 linguri de iaurt grecesc alături. E o bună garnitură de vară.

Încercați această rețetă și vă garantez că nu o fiți dezamăgiți.
Va doresc pofta buna!