Dovlecei la cuptor cu verdețuri și pinoli

Dragi bucatarasi trasniti, pentru astazi va propun o reteta simpla si gustoasa cu ingrediente la indemana oricui. Este vorba despre dovlecei la cuptor cu verdețuri și pinoli

Ingrediente utilizate:

  • 2 dovlecei mici;
  • 3 căței usturoi;
  • 15 gr pinoli;
  • 10 frunze busuioc;
  • 5 frunze mentă;
  • 2 fire mărar;
  • 1 linguriță oțet de vin alb sau de cidru;
  • sare, piper negru;
  • 2-3 linguri ulei de măsline;
  • iaurt grecesc pentru servire.

Modalitatea de preparare:

  1. Se aleg dovlecei mici fiindcă aceștia sunt cei mai buni pentru a-i pregăti pe grătar sau la cuptor. Au coaja subțire, nici nu trebuie curățată și semințe mici. Se taie rondele undeva între 0.5 -1 cm. Se presară cu sare și se stropesc cu 1 lingură ulei. Se amestecă și se așează într-un singur strat în tavă de copt tapetată cu hârtie de copt;
  2. Se coc dovleceii la 220C timp de 15 – 20 minute, până sunt rumeni. Dacă se rumenesc inegal deasupra și dedesubt îi puteți întoarce după 10 minute;
  3. Într-o tigaie largă se adaugă 1-2 linguri ulei și se prăjesc pinoli doar până se rumenesc ușor pe alocuri. Se adaugă și se căleste usturoiul strivit doar 30 secunde, până miroase placut;
  4. Se adaugă dovleceii copți și se amestecă să se acopere de uleiul aromat. Se adaugă oțetul;
  5. Se trage tigaia de pe foc și se adaugă verdețurile tocate. Se amestecă bine. Se gustă de sare și se râșnește piper negru;
  6. Se servește călduț sau la temperatura camerei cu 1-2 linguri de iaurt grecesc alături. E o bună garnitură de vară.

Încercați această rețetă și vă garantez că nu o fiți dezamăgiți.

Va doresc pofta buna!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.