ȘNIȚELE DE PORC CU SOS DE MUȘTAR

Dragi bucătărași trăsniți, astăzi vă propun o rețetă deosebită de șnițele de porc cu sos de muștar.

Iată ingredientele și modul de preparare:

INGREDIENTE:

  • 1 kg de cotlet de porc, fară os
  • 4 ouă
  • 5 linguri de faină
  • 6 linguri de pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit
  • 2 linguri de muștar
  • 2 linguri de iaurt
  • zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri de ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

Feliem carnea de porc, batem șnițelele și le asezonăm cu sare și piper. Le dăm apoi prin faină, ouă bătute și pesmet și le prăjim în ulei încins. Le scoatem pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de ulei.

Într-un castron amestecăm bine mustarul și iaurtul. Adaugăm zeama de lămâie după gust și asezonăm cu sare și piper. Pune apoi uleiul de măsline, cate puțin, amestecând continuu ca la maioneza.

Punem șnițelele pe un platou și peste ele turnăm sosul de mustar.

Se servesc cu orez sau cu cartofi natur.

De data aceasta am ales drept garnitură cartofii natur.

Pofta bună vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *