BUDINCĂ DE CARTOFI DULCI

Dragi bucatarasi, nu știți ce să gătiți pt o seară petrecută acasă, cu familia?
Vă fac eu o recomandare: o budincă delicioasă de cartofi
Vă las mai jos ingredientele și modul de preparare:
INGREDIENTE:
- 1,5 kg de cartofi dulci
- 2-3 frunze de dafin
- 30 g unt
- o cană de lapte
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- un praf de nucșoara
- 100 g de parmezan ras
- 100 g de nuci pecan
- sare, piper alb

MOD DE PREPARARE:
Spălam bine cartofii dulci, cu o perie de legume (nu îi curățam), îi tăiem și îi punem la fiert în apă cu sare și 2-3 frunze de dafin. Când s-au înmuiat scoatem frunzele de dafin, le aruncăm , iar cartofii îi punem la scurs într-o strecurătoare.
După ce scurgem apa, îi mutăm într-un castron și îi zdrobim cu o furculiță de piure. Apoi, adaugăm untul, o lingură de ulei de măsline, un praf de nucșoara, sare și piper alb, după gust și amestecăm bine. Treptat, adaugăm și laptele din cană și amestecăm treptat cu o lingură de lemn.
În funcție de soiul de cartofi, s-ar putea să mai fie nevoie de câteva linguri de lapte până se obține consistența dorita. La final incorporăm și parmezanul ras.
Compoziția obținută o punem într-un vas termorezistent pe care îl ungem în prealabil cu puțin ulei de măsline. Pe deasupra presarăm nucile pecan și dăm budinca la cuptor pentru circa 30 de minute.
Poate fi servită fierbinte sau rece, cu salată verde și lămâie.
A fost complicat? Eu zic că nu!
Încercați și voi! Pofta buna să aveți!