CAVIARUL SĂRACULUI
Sună interesant, nu, dragi bucatarasi trăsniți? Este de fapt o salată de vinete mai specială 🙂 De ce mai specială? Cititi mai jos:
INGREDIENTE:
- 4 vinete mari
- o jumătate de linguriță chimen
- 2 caței de usturoi
- 5-6 linguri de măsline
- 2 lămâi
- pătrunjel
- sare, piper
- 2 linguri de susan negru
MOD DE PREPARARE:
Coacem vinetele, le curățam și le lăsăm la scurs într-o strecurătoare.
Între timp zdrobim cei doi căței de usturoi, mărunțim semințele de chimen și susan negru (înainte de a le zdrobi în mojar se prăjesc circa un minut pentru a elimina aroma puternică), le punem împreună într-un blender, adaugăm vinetele scurse, uleiul și omegenizam.
Punem apoi zeama de la cele două lămâi, sare, piper și omogenizăm bine amestecul.
La final adaugăm pătrunjel tocat.
Încercați și voi, dragi prieteni! Aștept mesajele voastre în comentarii!
Poftă bună!