PASTĂ DE ARDEI ȘI ROȘII

Dragi bucatarasi trăsniți , ce părere aveți despre o pastă de ardei cu roșii fară conservanți? Gustul este deosebit, aroma pe măsură. Eu o folosesc de obicei la friptură, dar merge excelent și în alte combinații pe care vi le prezint mai jos:

INGREDIENTE:

  • 1 kg de roșii prunisoare;
  • 500 g de ardei capia sau gogoșari;
  • 6-7 căței de usturoi zdrobiți;
  • o lingură de busuioc uscat și mărunțit;
  • 1-2 linguri de sare;
  • piper după gust;
  • ulei

MOD DE PREPARARE:

Spălam bine roșiile și ardeii, îi tăiem bucăți și îi dam prin mașină de tocat sau prin blender până obținem o pastă.

Pasta obținută o punem într-o cratiță împreună cu sarea, piperul, usturoiul zdrobit, busuiocul și cimbrul și fierbem la foc mic amestecând mereu până se evaporă excesul de lichid și obținem consistența dorită. Gustăm și mai asezonăm daca este nevoie.

Pasta fierbinte o punem în borcane încălzite în cuptor, turnăm ulei deasupra, închidem borcanele și le lăsam la răcit sub pătură.

Se poate folosi ca atare peste fripturi, pește la grătar, paste, sau la diferite mâncăruri, ciorbe etc cărora le dă o aromă și o culoare foarte bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *