OREZ CU LAPTE

Dragi bucatarasi trăsniți, vă aduceți aminte de desertul copilăriei?. Sunt convins că ați fost cu toții răsfățați de părinți sau de bunici cu acest desert simplu de preparat, dar extrem de gustos: orez cu lapte.
Iată modul cum prepar eu aceasta rețetă:
INGREDIENTE:
- 500 ml lapte;
- 500 ml apă;
- 250 g orez;
- 2 linguri de unt;
- 170 g zahăr;
- 1 linguriță scorțișoară;
- 1/2 linguriță nucșoară.

MOD DE PREPARARE:
Dupa cum spuneam, rețeta de orez cu lapte este extrem de ușor de pregătit. Este desertul copilăriei cu un gust savuros ce poate fi servit în orice moment al zilei, invitaților de toate vârstele.
Pentru început punem apa la fiert într-un vas care nu lipește. Adaugăm orezul în momentul în care apa este în punctul de fierbere, amestecăm și acoperim vasul.
Dăm focul de la mare la mediu-mic și lăsăm așa până când orezul absoarbe apa. Adăugăm laptele, amestecăm un pic și lăsăm pe foc până când și acesta este absorbit de orez. Amestecăm din când în când în orez pentru a nu se lipi, dar și pentru a verifica dacă este fiert.
Înainte de a servi, adaugăm peste orezul cu lapte și restul ingredientelor: zahărul, untul, scorțișoara și nucșoara.
Deasupra mai putem presăra scorțișoară pentru aspect și câteva lingurițe de dulceață sau chiar fructe proaspete pentru un gust deosebit.
După cum ați putut observa dragi prieteni, nu necesită mult timp pentru preparare, maxim 45 de minute, iar rezultatul este unul extraordinar.
Daca voi preparați altfel orezul cu lapte, lăsați-mi comentariu!
Poftă bună!