CUM SĂ PREGĂTEȘTI CEL MAI GUSTOS GRIȘ CU LAPTE

Dragi bucatarasi trăsniți, la fel ca și în cazul orezului cu lapte, când vă gândiți la griș cu lapte vă gândițI la unul dintre deserturile copilăriei. Cu toții iubim acest desert, chiar dacă nu mai suntem copii.

Vă prezint un mod simplu prin care puteți pregăti grișul cu lapte și o să vă dezvălui și un ingredient surpriză care îl face și mai gustos.

INGREDIENTE:

  • 500 mililitri lapte 3,5% grăsime
  • 50 grame zahăr
  • 50 grame griș fin
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 1 cub de unt (15 grame)
  • 1 praf de sare
  • scorțișoară / dulceață

MOD DE PREPARARE:

Pentru început se pune laptele la fiert într-un recipient, împreună cu un praf mic de sare, zahărul, untul, dar și zahărul vanilat. Le fierbem la foc mic.

Adaugăm grișul în ploaie și amestecăm continuu cu un tel pentru aproximativ 3-4 minute sau până când se leagă compoziția.

Se poate servi cald, dar și rece, cu putina scorțișoară sau dulceață.

Ingredientul minune care face diferența, care îi dă un gust bun, dar îi conferă și cremozitate este zahărul vanilat.

Ați văzut ce simplu este? Este gata în doar 10 minute și nu trebuie să fii expert în bucătărie pentru a pregăti acest desert minunat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *