„FRIPTURĂ” DE VARZĂ ROȘIE

Dragi bucatarasi trăsniți, astăzi vă prezint o rețetă foarte interesantă care conține varză roșie. O numim „friptură”. Veți vedea imediat de ce:

INGREDIENTE:

  • 2 verze roșii potrivite că mărime
  • 200 ml de smântână
  • 4 linguri de sos de soia
  • 50 g de parmezan ras
  • 2-3 linguri de sâmburi de nuca tocați
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper
  • un cubuleț de unt

MOD DE PREPARARE:

Curățăm varza de frunzele ofilite, o tăiem în două și o opărim 5-10 minute în apă cu sare și frunze de dafin. Apoi, o punem într-o strecurătoare, la scurs.

Ungem o tavă cu unt și punem în ea bucățile de varză cu partea rotundă în sus. Apăsăm puțin pentru uniformizare.

Pe fiecare bucată de varză punem două linguri de smântână și o lingură de sos de soia apăsând puțin ca să intre intre foi. Presarăm rozmarin, piper , sâmburi de nucă și parmezan ras.

Dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute până când varza este rumenită frumos.

Se servește fierbinte, cu orez , sau pe post de garnitură la fripturile de rață și gâscă.

Nu-i așa că pare interesant? Vă sfătuiesc să încercați și voi. Chiar este foarte gustos rezultatul.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *