PRĂJITURĂ CU PRUNE

Dragi bucatarasi trăsniți, astăzi pregătim împreună ceva dulce, o prăjitură simplă care conține prune.

Cum am spus, este foarte simplu de preparat, iar prunele îi dau un gust deosebit. Iată cum se prepară:

INGREDIENTE:

  • 300 g de faină
  • 200 g de unt
  • 250 g de zahăr pudră
  • 6 ouă
  • 50 g de smântână
  • 0,8 kg de prune
  • coaja rasă de la o lămâie
  • scorțișoară măcinată

MOD DE PREPARARE:

Frecăm untul cu 100 g de zahăr, adaugăm apoi 3 gălbenușuri și faina și frământăm.

Învelim aluatul obținut în folie și dăm la rece pentru o oră. Prunele le tăiem jumătăți, scoatem sâmburii și presărăm cu zahăr și scorțișoară măcinată.

Amestecăm smântână cu restul de 3 gălbenușuri, 150 g de zahăr și coaja de la lămâie. La final adaugăm cele 6 albușuri bătute spumă. Omogenizăm cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, prin mișcări de jos în sus.

Scoatem aluatul de la rece și îl întindem cu mana în tava unsă cu unt. Așezăm prunele pe aluat și turnăm deasupra crema de smântână cu ouă.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 40-50 de minute.

Se servește pudrată cu zahăr.

V-am spus că se prepară ușor, nu? Vă sfătuiesc să o încercați acum, este sezonul în care prunele se găsesc pe toate tarabele.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.