CEL MAI DELICIOS SOS DE ROȘII PENTRU PIZZA

Dragi bucatarasi trăsniți, sunt convins că și voi iubiți pizza. La fel și eu. Dar nu exista pizza gustoasă fară un sos de roșii pe măsură. Iar cel făcut în casă este cel mai delicios.

Sosul special pregătit pentru pizza se mai numește și sos marinara. Este specific zonei napoletane din Italia și este un produs simplu de preparat.

Câteva ingrediente vă sunt suficiente. O pizza gustoasă nu este făcută cu bulion sau ketchup, ci cu sos de roșii

Rețeta pe care v-o prezint astăzi se prepară în maxim 20 de minute și nu trebuie să fii un expert în bucătărie pentru a o pregăti. Pe lângă pizza se poate folosi cu același succes și în cazul pastelor.

INGREDIENTE:

  • 1 conservă de 400 g roșii (întregi sau cuburi)
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel mare de usturoi (se pot folosi și doi mai mici)
  • 4-5 frunze proaspete de busuioc
  • sare, piper negru măcinat

MODUL DE PREPARARE:

Pentru început tocăm usturoiul foarte mărunt. Într-o cratiță nu foarte mare punem uleiul (de măsline) și adaugăm usturoiul tocat anterior. Lăsăm la foc mediu pentru câteva minute până când usturoiul devine auriu, dar fară să se ardă.

Tocăm trei funze de busuioc și le punem în oală. Adaugăm roșiile din conservă și amestecăm. Asezonăm cu sare și piper după gust. Fierbam totul pentru aproximativ 15 minute la foc mic, timp în care acesta scade. Când este gata luam de pe foc , punem restul de busuioc și pasăm toată compoziția. Putem folosi ustensila pentru zdrobitul cartofilor.

Putem păstra acest sos și pentru perioada de iarna. Cum? În borcane. Se pune cald în borcane cu capac care au fost fierte pentru 30 de minute la Bain Marie sau la cuptor. Mare atenție! Borcanele trebuie să fie sterilizate înainte de a turna sosul în ele.

Putem înfășura borcanele în hârtie sau în cârpe. În cazul în care ar exploda vreun borcan, cioburile nu s-ar împrăștia. Este , însă o situație foart rar întâlnită.

La treabă, dragi prieteni! 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.