Dragi buctarasi trasniti, astazi va prezint o reteta turceasca, si anume morcovi cu iaurt. Este o salata hranitoare si gustoasa, se pregateste rapid, este economica si se poate servi ca garnitura langa peste, miel, pui sau vita.

Ingrediente utilizate:

  • 250 gr morcovi (morcovi noi am folosit);
  • 25 gr nucă;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 120 gr iaurt grecesc;
  • 1 fir mărar;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • sare.

Modalitatea de preparare:

  1. Se dau morcovii pe răzătoarea mare;
  2. Într-o cratiță mai largă se încinge uleiul și se adaugă morcovii. Se dă focul la mediu spre mic și se sotează morcovii, amestecând des timp de aprox. 10 minute, până se înmoaie. Presărați puțină sare pe ei. Verificați să fie făcuți, dar încă usor ”al dente”;
  3. Se adaugă nuca tocată cu cuțitul și se mai sotează totul timp de 2 minute;
  4. Se adaugă usturoiul și se amestecă împreună încă 1 minut;
  5. Se scot morcovii într-un bol și se amestecă cu iaurtul și mărarul tocat fin. Se drege de sare. Sunt buni cu lipie libaneză sau cu pâine de secară.

Astept cu interes parerile voastre! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *