Dragi bucatarasi trasniti, va propun sa incercam o reteta turceasca: ezme , care este de fapt o salata de rosii tocate ce poate fi consumata cu lipie libaneza, hummus sau carne la gratar.

Ingrediente utilizate:

  • 4 roșii mai mici (cca 450 gr; bine coapte și dulci; cât mai cărnoase);
  • 2 cepe verzi;
  • 1 ardei semi-iute bulgăresc;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 2 fire mentă;
  • 2 lingurițe de pastă de ardei;
  • 2 linguri ulei măsline extravirgin;
  • 1 lingură suc de lămâie;
  • sare, piper negru, chili.

Modalitatea de preparare:

  1. Se taie din roșii zona unde a fost codița, un căpăcel subțire. Restul se taie în două bucați. Încingeți o tigaie grill fără grăsime timp de 5 minute la foc mare. Așezați roșiile unse cu ulei pe grill și le coaceți câte 2 minute / parte;
  2. Scoateți roșiile într-un bol și le lăsați să se răcească complet. Curățați-le apoi de coajă (vine ușor jos);
  3. Tocați cât de mărunt puteți: pătrunjelul, menta, ardeiul iute (curățat înainte de cotoare și semințe) și ceapa verde. Treceți cu cuțitul de câteva ori peste toate acestea împreună, să le marunțiți bine. Puneți-le într-un bol;
  4. Puneți bucățile de roșii (fără sucul scurs din ele, acesta nu se va folosi în rețetă) pe tocator și le tăiați cubulețe mici. La final adăugați pasta de ardei și treceți cu cuțitul încă o dată peste cuburile de roșii să le tocați mai bine și să se amestece cu pasta. Puneți roșiile tocate peste verdețuri. Amestecați ușor, presărând sare, piper negru și puțin chili
  5. Adăugați uleiul, câte o lingură pe rând și amestecați ușor salata. Adăugați sucul de lămâie;
  6. Gustați salata, și dregeți-o de sare și suc de lămâie dacă trebuie. Salata trebuie să fie echilibrată, ușor picantă, dulce-acrișoară.

Va recomand sa o tineti la frigider aproximativ o ora pentru a se combina aromele si a da un gust deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *