Ketchup de casă rapid

Dragi bucatarasi trasniti, va prezint o reteta de ketchup facuta in casa, o reteta gustoasa si sanatoasa fara aditivi

Ingrediente utilizate:

  • 1 conservă de roșii (de 450 gr);
  • 1/2 ceapă;
  • 1 lingură rasă pastă de rosii;
  • 50 ml oțet de (sau 35 ml oțet vin roșu);
  • 50 gr zahăr (poate fi brun);
  • 1/2 linguriță boia dulce (și puțină iute dacă doriți ketchup-ul picant);
  • 2 linguri ulei;
  • sare, arome.

Modalitatea de preparare:

  1. În uleiul încins se călește ceapa tocată până se înmoaie bine de tot (cca 5 minute);
  2. Până e gata ceapa fierbeți oțetul cu zahărul, le foc mic, până zahărul e dizolvat complet și apoi încă 2-3 minute;
  3. Peste ceapa călită se adaugă roșiile din conservă (cu tot cu sucul de pe ele) mixate în blender, boiaua, aromele și oțetul fiert cu zahăr. Adăugați sare după gust;
  4. Fierbeți la foc mediu timp de 10 minute, până sosul scade un pic;
  5. Treceți sosul printr-o sită fină. Puneți-l înapoi în oală împreună cu pasta de roșii și mai fierbeți 5 minute la foc mic, până se îngroașă. Gustați-l de sare;
  6. Lăsați-l să se răcească, apoi păstrați-l la frigider.

Ketchupul se poate folosi la foarte multe feluri de mancare, enumar doar cateva: cartofi prajiti, pizza, diferite tipuri de carne, paste si altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *