Dragi bucatarasi trăsniți, sunt convins că aproape toți dintre voi începeți dimineața savurând o cafea bună. Cafeaua reprezintă o bucurie în orice moment al zilei și poate fi preparată în multe feluri. Mie unul îmi place foarte mult Caffe Latte și de aceea m-am gândit să prezint și vouă cum se prepară o Caffe Latte perfectă.

Se prepară dintr-o porție de espresso amestecată cu lapte fierbinte (aburind). Mare atenție! Nu folosim spumă de lapte!

Se întâmplă de multe ori să întâlnim Caffe Latte cu un guler de spumă, mai mult chiar cu diverse “desene” create în acea spumă, dar rețeta originală este cea fară spumă de lapte. Cheia este de fapt aceasta spumă de lapte care face diferența dintre Caffe Latte și Cappuccino.

Cât lapte ar trebui să conțină o Caffe Latte? Aproximativ 120-150 ml. Proporția este o treime espresso, două treimi lapte.

Se servește în pahare înalte, rezistente la căldură. Daca vă place cafeaua cu lapte care să păstreze în același timp aroma inițială a cafelei, Caffe Latte este soluția. Este ideală pentru micul dejun, dar se poate servi cu aceeași bucurie în orice moment al zilei.

Spuneam că această cafea conține o treime espresso. Dar ce este espresso? Este o cafea concentrată, cu aromă puternică și textură groasă. Se obține prin presiune prin trecerea aburului de la apa aproape fiartă prin boabe de cafea măcinate foarte fin. Rezultă astfel o cafea foarte aromată, cu spumă groasă și maronie pe deasupra. Față de alte băuturi preparate din cafea, conținutul de cofeina este mai ridicat. De aceea, de multe ori, Espresso este baza pentru alte băuturi cum ar fi: caffe latte, cappuccino, caffe machiato, cafea macho, caffe mocha sau americano.

Interesant, nu?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.