TESTUL SCOBITORII ȘI ALTERNATIVE LA ACESTA

Dragi bucatarasi trăsniți, mulți dintre voi mi-ați scris și m-ați întrebat cum se face corect testul scobitorii pentru a vedea daca rețeta este gata. Sunt convins că cei mai mulți dintre voi cunoașteți foarte bine procedeul și, de aceea, m-am gândit, pe lângă prezentarea testului scobitorii să vă prezint și două alternative , perfecte atunci când nu aveți la îndemăna o scobitoare.

În momentul în care timpul de coacere specificat într-o rețetă este aproape de finalizare, scoatem tava din cuptor și o punem pe un grătar. Luăm o scobitoare și o înfigem în centrul compoziției, apoi o scoatem imediat. Trecem degetele peste scobitoare și dacă acestea se umezesc înseamnă că mai trebuie reintrodusă compoziția în cuptor. Coacem pentru încă 10 minute și repetăm testul scobitorii. Aceasta trebuie să iasă uscată din aluat. Atunci rețeta este gata.

Sunt situații însă când nu putem face acest test al scobitorii. Nu avem la îndemână o scobitoare. Ce facem în acest caz? Să presupunem că ne aflăm în situația în care pregătim un tort. Un cuțit subțire și ascuțit reprezintă soluția salvatoare. Căutăm în bucătărie cuțitul cu cea mai subțire lamă. Apoi, introducem lama în centrul tortului. Dacă cuțitul iese curat, este gata. Dacă blatul sau firimiturile se lipesc de lamă, mai lăsăm să se coacă câteva minute și repetăm procesul.

De asemenea, există și un instrument special creat pentru testarea prăjiturilor. Da, ați citit bine, se numește cake tester și se poate comanda de pe internet. De obicei, sunt din inox și funcționează excelent ca alternativă de testare pentru prăjituri. În plus, le puteți spăla și reutiliza, astfel că veți avea întotdeauna o bună alternativă pentru scobitori.

Dacă voi dragi prieteni cunoașteți și alte metode, vă rog să le împărtășiți cu mine! Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.