Plăcintă cu mere, de post

Dragi bucătărași trăsniți, placinta cu mere îmi aduce aminte de verile petrecute la bunici la țară. Iată rețeta de placintă cu mere de post specială de la bunica mea.
INGREDIENTE:
- mere 1kg
- margarină 250gr
- 500 gr făină
- 3 linguri zahăr
- nuca 200gr
- scorțișoară măcinată
- esența rom
- stafide
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 plic praf de copt
- zeama de la o lămâie

MOD DE PREPARARE:
Stoarcem zeama de lămâie într-un bol, adăugăm praful de copt și bicarbonatul de sodiu, iar amestecul rezultat îl turnăm peste margarină.nAdăugăm făina, 3 linguri de zahar, 200 ml de apă și frământăm aluatul, pe care l-am dat la frigider.
Între timp curățăm și tocăm merele, pe care le punem la călit. Peste acestea adăugăm zahar și scorțisoara dupa gust, nucă, stafide și esență de rom. Lăsăm la călit până când merele încep să se înmoaie.
Aluatul îl împărțim în 2 bucăți egale. Întindem prima bucată până când am obținut o foaie subțire, pe care o punem pe fundul tăvii. Turnăm deasupra compoziția cu merele călite, iar apoi acoperim cu cealaltă foaie de plăcintă.
Ungem cu ulei, presărăm zahăr pe deasupra și băgăm la cuptor pentru 30-40 de minute.
V-am încântat papilele gustative? Aștept părerile voastre în comentarii.
Poftă bună!