Extrem de apreciate de consumatorii de vin, bruschetele reprezintă un aperitiv des întâlnit la mesele festive, nelipsind de la nici un eveniment gastronomic. Astăzi vă prezentăm o rețetă de bruschetta cu ciuperci, care pot fi preparate cu mult succes acasă.

Ingrediente necesare:

  • 4 felii de pâine (nu foarte mari);
  • 1 cățel de usturoi;
  • ulei de măsline

Topping de ciuperci:

  • 1 pungă amestec de ciuperci congelate (300 gr; pot fi utilizate: pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe);
  • 3 linguri ulei;
  • 50 ml vin alb sec;
  • 1 lingură unt;
  • 1 fir mic rozmarin;
  • 2 fire cimbrișor;
  • 2 fire pătrunjel;
  • sare, piper, chili.

Modalitatea de preparare:

  1. Într-o tigaie largă se încing 2 linguri de ulei. Se pun ciupercile congelate și se sotează până se decongelează complet (verificați sa nu mai fie tari). Scoateți ciupercile din tigaie cu o paletă cu găuri și presați-le să se scurgă bine de suc;
  2. În tigaie ar trebui să vă fi rămas lichidul de pe ciuperci (cam 100-150 ml). Adăugați în el rozmarinul și cimbrișorul și fierbeți la foc mare sucul, până se reduce la jumătate (când dați cu lingura se vede că e ușor vâscos, rămân urme clare pe fundul tigăii). Durează cam 2 minute reducerea. Adăugați vinul și reduceți-l și pe el la jumătate (încă 2 minute). Adăugați untul și amestecați rapid și fierbeți cam 30 secunde, până sosul se îngroașă.  Scoateți verdețurile din tigaie. Scurgeți tot sosul într-un bol;
  3. Stergeți tigaia cu un șervețel și adăugați 1 lingură de ulei. Când s-a încins bine, adăugați ciupercile și sotați-le la foc mare până se rumenesc ușor. Condimentați-le cu sare, piper și chili după gust;
  4. Puneți ciupercile sotate în sos. Adăugați pătrunjelul tocat fin. Amestecați. Ciupercile preparate astfel sunt bune și reci și căldute. Se pot reîncălzi dacă doriți;
  5. Pâine se prăjește în cuptor sau toaster. Se stropește cu ulei de măsline și se freacă cu usturoi după gust. Se pun ciuperci pe fiecare felie, având grijă să puneți pe fiecare și sos.

Pentru cei care preferă să le servească cu vin, Bucătarul Trăsnit vă recomandă în mod deosebit vinurile albe, din gama Chardonnay sau cele roșii- Pinot Noir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *