Ciorbă de lobodă

Bucătarul Trăsnit vă prezintă astăzi un preparat curat, sănătos și ușor…ciorba de lobodă- cu tradiție în bucătăria românească, se face destul de repede și este foarte bună inclusiv în anumite regimuri alimentare.

Ingrediente necesare:

  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 rădăcină pătrunjel;
  • 1 felie țelină (cca 50 gr);
  • 4 linguri cu vârf orez;
  • 400 gr lobodă (4-5 legături);
  • 150 gr smântână;
  • 1 lingură rasă făină;
  • 1/2 lămâie;
  • 1 lingură tarhon tocat (sau leuștean);
  • 2 linguri ulei;
  • sare

Modalitatea de preparare:

  1. În uleiul încins se călesc ceapa tocată mărunt, morcovul, țelina și pătrunjelul tăiat cubulețe. Când ceapa s-a înmuiat bine se adaugă 2.5 l apă și se aduce la fierbere. Se adaugă sare. Se fierb zarzavaturile timp de 10 minute;
  2. Se adaugă orezul și se lasă la fiert înca 5 minute;
  3. Loboda spalată se curăță de codițe. Dacă frunzele sunt mari se taie fâșii, altfel se lasă întregi. Se adaugă loboda în ciorbă și se fierbe în continuare timp de 5 minute;
  4. Smântâna se freacă cu faină și se adaugă 4 polonice de supă fierbinte peste ea, amestecând tot timpul;
  5. Se da focul la mic sub ciorbă, astfel încât să nu mai clocotească. Smântana temperată se toarnă în ciorbă, în fir subțire, timp în care amestecați tot timpul în ciorbă. Se lasă ciorba pe foc mic încă 5 minute. Mai amestecați în acest timp și fiți atenți să nu înceapă să clocotească;
  6. Se stinge focul sub ciorbă. Se drege ciorba cu sare. Se acrește cu suc de lămâie (am pus 4 linguri). Se adaugă tarhonul tocat. Se acoperă ciorba cu capac și se lasă să stea 10 minute.

Vă doresc poftă bună și aștept comentariile Dvs în legătură cu experiența trăită în prepararea acestei rețete…puteți cere și opinia celor care au servit ciorba și lăsați mai jos impresiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *