Supă-cremă de linte roșie

Dragi bucătărași, am observat că preferați în mod deosebit rețetele de linte, de aceea m-am decis să vă mai prezint astăzi, o rețetă cu linte roșie.

Ingrediente utilizate:

  • 150 gr linte roșie;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 căței de usturoi;
  • 3 roșii din conservă (împreună cu sucul de pe ele);
  • 1/4 linguriță de turmeric;
  • 1/4 linguriță de chimion;
  • 1/8 linguriță boabe coriandru măcinate;
  • 20 râșnițe chili (sau după gust);
  • 10 linguri de năut fiert;
  • 1 morcov;
  • 2 linguri ulei;
  • sare

Modalitatea de preparare:

  1. Se sotează ceapa tocată în uleiul încins până se înmoaie bine. Se adaugă usturoiul și se mai sotează 1 minut;
  2. Se adaugă roșiile strivite cu furculița împreună cu condimentele și se fierbe încă 5 minute, până roșiile scad;
  3. Se adaugă lintea și 3.5 căni apă. Se condimentează cu sare după gust.
  4. Se aduce la fierbere și se fierbe cu capac timp de 15 minute;
  5. Se mixează conținutul oalei (în blender sau cu blenderul vertical). Se drege supa cremă de sare;
  6. Se adaugă năutul fiert și morcovul tăiat cubulețe foarte foarte mici (ca niste confetti).
  7. Se servește fierbinte.

Lintea se caracterizează printr-un aport energetic substanțial, de aceea este absolut recomandată în regimurile alimentare destinate reducerii greutății sau în cele generate de cauze medicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *