MACARONS

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de macarons (cele mai populare dulciuri din acest moment) în variantă mai ieftină, fără făină de migdale.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 albușuri 
  • 70 g făină
  • 80 g zahăr pudră 
  • 60 g zahăr granulat 
  • 4-5 picături oțet 
  • un praf sare 
  • colorant gel (opțional)

MOD DE PREPARARE:

 Batem albușurile spumă cu un praf de sare și cu câteva picături de oțet (4-5 picături). Adaugam treptat zahărul granulat si mixăm până ce s-a incorporat complet, iar compoziția devine lucioasă și poate fi ținuta invers, fără să cadă. Acesta e momentul in care putem adăuga colorantul alimentar.

Separat amestecăm făina și zahărul pudră, iar jumătate din ingredientele uscate le incorporăm în albușuri, cu o spatulă cu mișcări largi. Incorporăm albușurile rămase în compoziția de macarons în același mod, până când obținem o pastă. Transferăm compoziția într-o pungă căreia îî tăiem vârful și formăm cojile de macarons cu un diametru de 2-3 cm. Le punem într-o tavă cu foaie de copt cu distanțare între ele. Batem tava de macarons de câteva ori de masă pentru a scoate toate bulele de aer și a evita crăparea prăjiturelelor. Lăsăm prăjiturelele la temperatura camerei timp de o oră, până se formează deasupra o peliculă. Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 140 de grade pentru 20 de minute . Topim o tabletă de ciocolată(albă sau neagră) cu 1-2 linguri de unt. Cu seringa de gătiit sau clasic cu o pungă tăiată la vârf punem ciocolată pe jumătate de macarons, iar cealaltă jumătate deasupra.

Totul este gata, simplu, gusots și ieftin.

Aștept părerile voastre în comentarii despre această rețetă de macarons.

Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *