Banana split

Această rețetă este cu siguranță ultima cu înghețată din acest an, având în vedere răcirea vremii, dar asta nu înseamnă că nu poate fi un desert delicios și apreciat în orice moment.

Ingrediente utilizate:

  • 3 banane;
  • 50 gr unt;
  • 2 linguri ulei de dovleac (sau ulei de nucă);
  • 3 linguri zahăr brun;
  • 4-5 linguri rom;
  • înghețată de vanilie;
  • scorțișoară.

Modalitatea de preparare:

  1. Se topește, la foc mic, untul cu 1 lingură ulei de dovleac;
  2. Se adaugă zahărul și se amestecă până e aproape topit și compoziția începe să fiarbă;
  3. Se adaugă romul și se amestecă non-stop ca să se topească tot zahărul;
  4. Se finisează sosul cu 1 lingură de dovleac. Se trage tigaia de pe foc;
  5. Se adaugă în sos bananele tăiate în două pe lung. Se stropesc cu sos, să fie bine acoperite. Se lasă să stea 10 minute;
  6. Se așează câte 2 felii de banană pe farfurie. Se așează câte 2-3 globuri de înghețată între ele și apoi se toarnă sos deasupra. Se presară cu scorțișoară;

Un desert care cu siguranță va fi apreciat de către musafiri și restul familiei, chgiar dacă afară este răcoare. Aștept impresiile Dvs la comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *