CHEC APERITIV MOZAIC

Dragi bucătărași trăsniți, dacă nu mai aveți idei de aperitive, vă vin în ajutor cu un chec mozaic.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 5 ouă
  • 180 ml smântână pentru gătit
  • 250 g făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 200 g șuncă
  • 200 g cașcaval
  • 1 ardei kapia roșu
  • măsline negre
  • 50-100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • condimente

MOD DE PREPARARE:

Mixăm ouălele cu sarea, smântâna, șunca, ardeiul kapia, măslinele tăiate în bucățele, făina amestecată cu praful de copt, piperul, condimentele, cașcavalul dat pe răzătoare, iar la final adăugăm laptele. Învelim tava de chec cu hârtie de copt, punem compoziția și băgăm la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Lăsăm chechul să se răcească, apoi tăiem și servim.

Se poate servi și ca aperitiv dar și ca mic dejun. Este foarte rapid de făcut, bun și de efect pe un platou, alături de alte aperitive.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *