PANDIȘPAN CU FRUCTE

Dragi bucătărași trăsniți, pentru că a venit vremea răcoroasă și ne petrecem mai mult timp în casă, m-am gândit să vă prezint o rețetă de pandișpan cu fructe, foarte potrivit de mâncat având în vedere timpul de afară.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură rasă de praf de copt
  • zeamă de lamâie
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • Coajă portocală sau lămâie
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • Puțină făină pentru fructe
  • Fructe proaspete sau congelate 500 gr

MOD DE PREPARARE:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm zahărul, gălbenușurile, coaja de lămâie, plicul de zahăr vanilat, praful de copt și cele trei linguri de ulei, la o viteză maximă până se obține o cremă. Albușurile se bat cu zeama de lămâie și un praf de sare. Încorporăm crema de gălbenușuri în albușuri, amestecând de jos în sus. Adăugăm treptat făină câte o lingură.

Punem compoziția în tavă și o distribuim în mod egal. Presărăm fructele (eu am folosit vișine congelate). Dăm la cuptor, la foc mic , aproximativ 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea și când este gata inchidem focul. Presărăm zahăr vanilat și este gata.

Eu am încercat și cu mere tăiate cuburi peste care am presărat scorțișoară și zahăr vanilat.

Poftă bună și astept în comentarii și combinațiile pe care le-ați mai făcut voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *