Quercitina, o moleculă naturală prezentă din abundență în mere sau ceapă, poate ucide coronavirusul

Surpriză în lumea medicala! O moleculă naturală, numită Quercitina a fost descoperită de oamenii de știință din Spania și se pare că rolul acesteia este de a anihila noul coronavirus.

Cum funcționează aceasta? Acționează asupra uneia dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen, funcționând ca un inhibitor al Sars-CoV-2. Cercetătorii din Zaragoza și Madrid au descoperit că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este „letală” pentru Sars-CoV-2.

Au fost făcute simulări pe computer care au arătat că quercitina se leagă exact de componenta activă a proteinei 3CLpro, împiedicând-o să-și îndeplinească corect funcția. Numele celui care coordonează echipa de cercetare este Bruno Rizzuti care spune că „Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale folosite în prevenirea infectării cu coronavirus, însă niciuna dintre acestea nu este aprobată ca medicament”.

Molecula este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și anti-alergice. De asemenea, la fel de important Quercitina poate fi ușor modificată pentru a dezvolta o moleculă de sinteză și mai puternică, spun oamenii de știință.

Poate vă întrebați ce legătură are acest subiect cu Bucătarul Trăsnit. Are pentru că Quercitina este prezentă din abundență în legumele și fructele obișnuite, precum caperele, ceapă roșie, ridichi și mere.

Așa că dragi prieteni, consumați aceste legume și fructe cu toată încrederea. Vă ajută să rămâneți sănătoși în această perioadă grea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *