Maioneză fină, cu usturoi

Dragi bucatarasi trasniti, astazi va prezint o reteta de maioneza fina cu usturoi daca va plac dressingurile cu usturoi si sosurile. Iata cum se prepara:

Ingrediente necesare:

  • 5 căței usturoi;
  • 1/4 linguriță sare;
  • 1-2 linguri suc de lămâie;
  • 1 albuș de ou;
  • 150 ml ulei (neutru la gust; de floarea soarelui)

Modalitatea de preparare:

  1. Într-un mojar se strivește usturoiul cu sarea până devine pasta. Se adaugă sucul de lămâie și se pasează bine;
  2. Se pune într-un blender (am folosit blenderul vertical) împreună cu albușul de ou. Se mixează bine timp de 30 secunde;
  3. Încet, în fir subțire, se adaugă uleiul în timp ce blenderul merge. Veti vedea că încet începe să capete consistența. După ce ați pus cca 100 ml ulei opriți blenderul, gustați maioneza și vedeți dacă mai aveți nevoie de suc de lămâie. Eu am mai pus 1/2 lingura tot cu blenderul mergând;
  4. Adăugați apoi, cu blenderul mergând, 2 linguri de apă, tot în fir subțire;
  5. Adăugați în fir subțire restul de ulei;
  6. Se păstrează la frigider.

Reteta aceasta merge foarte bine in combinatie cu cartofi, in special cartofii prajiti, paste, carne la gratar sau dovlecei pane.

Daca ati descoperit si alte combinatii care merg cu aceasta maioneza, va rog sa imi lasati mesajele voastre in comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *