Tocăniță irlandeză

Dragi bucatarasi trasniti, va propun sa incercam o reteta originara din Irlanda si anume tocanita irlandeza. Ingredientele de baza sunt mielul sau carnea de oaie, precum si cartofii, ceapa si patrunjelul.

Iata cum o preparati:

Ingrediente necesare:

  • 300 gr antricot de vită (sau carne de miel);
  • 2 cartofi;
  • 1 morcov;
  • 1 mână mazare congelată;
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi;
  • 1 frunză dafin;
  • 200 ml bere Guinness;
  • 1 lingură sos Worcestershire;
  • 1 lingură rasă făină;
  • 2 fire tarhon (am folosit în oțet);
  • 3 linguri ulei;
  • sare, piper.

Modalitatea de preparare:

  1. Se încinge uleiul și se prăjește carnea tăiată cuburi până se rumenește. Se scoate carnea din oală;
  2. Se adaugă la călit ceapă tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă carnea la loc în oala, se adaugă și usturoiul strivit și se mai prăjește totul timp de 1 minut;
  3. Se acoperă totul cu bere și 1 1/2 căni de apă. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă dafinul și sosul Worcestershire. Se fierbe totul timp de 10 minute;
  4. Cât timp fierbe carnea, curățăm morcovul și cartofii. Tăiem morcovul rondele și cartofii cuburi;
  5. Adăugăm morcovii, cartofii și mazărea în oală și mai fierbem totul încă 20 minute la foc mediu spre mic;
  6. Turnăm făina dizolvată în puțină apă rece și lăsăm să mai fiarbă 5 minute, până tocănița se îngroașă;
  7. La final adăugăm tarhonul măruntit (și bine scurs de oțet dacă e cazul).

Se poate servi cu piure de cartofi drept garnitura alaturi de un pahar de bere neagra.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.