Tocăniță irlandeză
Dragi bucatarasi trasniti, va propun sa incercam o reteta originara din Irlanda si anume tocanita irlandeza. Ingredientele de baza sunt mielul sau carnea de oaie, precum si cartofii, ceapa si patrunjelul.
Iata cum o preparati:
Ingrediente necesare:
- 300 gr antricot de vită (sau carne de miel);
- 2 cartofi;
- 1 morcov;
- 1 mână mazare congelată;
- 1 ceapă
- 1 cățel usturoi;
- 1 frunză dafin;
- 200 ml bere Guinness;
- 1 lingură sos Worcestershire;
- 1 lingură rasă făină;
- 2 fire tarhon (am folosit în oțet);
- 3 linguri ulei;
- sare, piper.
Modalitatea de preparare:
- Se încinge uleiul și se prăjește carnea tăiată cuburi până se rumenește. Se scoate carnea din oală;
- Se adaugă la călit ceapă tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă carnea la loc în oala, se adaugă și usturoiul strivit și se mai prăjește totul timp de 1 minut;
- Se acoperă totul cu bere și 1 1/2 căni de apă. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă dafinul și sosul Worcestershire. Se fierbe totul timp de 10 minute;
- Cât timp fierbe carnea, curățăm morcovul și cartofii. Tăiem morcovul rondele și cartofii cuburi;
- Adăugăm morcovii, cartofii și mazărea în oală și mai fierbem totul încă 20 minute la foc mediu spre mic;
- Turnăm făina dizolvată în puțină apă rece și lăsăm să mai fiarbă 5 minute, până tocănița se îngroașă;
- La final adăugăm tarhonul măruntit (și bine scurs de oțet dacă e cazul).
Se poate servi cu piure de cartofi drept garnitura alaturi de un pahar de bere neagra.