Tocăniță irlandeză

Dragi bucatarasi trasniti, va propun sa incercam o reteta originara din Irlanda si anume tocanita irlandeza. Ingredientele de baza sunt mielul sau carnea de oaie, precum si cartofii, ceapa si patrunjelul.

Iata cum o preparati:

Ingrediente necesare:

  • 300 gr antricot de vită (sau carne de miel);
  • 2 cartofi;
  • 1 morcov;
  • 1 mână mazare congelată;
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi;
  • 1 frunză dafin;
  • 200 ml bere Guinness;
  • 1 lingură sos Worcestershire;
  • 1 lingură rasă făină;
  • 2 fire tarhon (am folosit în oțet);
  • 3 linguri ulei;
  • sare, piper.

Modalitatea de preparare:

  1. Se încinge uleiul și se prăjește carnea tăiată cuburi până se rumenește. Se scoate carnea din oală;
  2. Se adaugă la călit ceapă tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă carnea la loc în oala, se adaugă și usturoiul strivit și se mai prăjește totul timp de 1 minut;
  3. Se acoperă totul cu bere și 1 1/2 căni de apă. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă dafinul și sosul Worcestershire. Se fierbe totul timp de 10 minute;
  4. Cât timp fierbe carnea, curățăm morcovul și cartofii. Tăiem morcovul rondele și cartofii cuburi;
  5. Adăugăm morcovii, cartofii și mazărea în oală și mai fierbem totul încă 20 minute la foc mediu spre mic;
  6. Turnăm făina dizolvată în puțină apă rece și lăsăm să mai fiarbă 5 minute, până tocănița se îngroașă;
  7. La final adăugăm tarhonul măruntit (și bine scurs de oțet dacă e cazul).

Se poate servi cu piure de cartofi drept garnitura alaturi de un pahar de bere neagra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *